GulrotkakeDet har nettopp vært stor feiring i landet vårt, så foruten å servere god mat, serverer vi gjerne noe godt til kaffen også. En av mine favoritt kaker er gulrotkake. Den er supersaftig, supersøt og med masse glasur....akkurat som det skal være:-) Men jeg har ett stort problem når det kommer til kaker! Jeg er riktignok ganske flink til å lage gode kaker....men elendig til å pynte!!! Jeg aner ikke hvorfor, men det blir aldri fint:-( Så jeg må alltid forklare; den er veldig god altså! Jeg vet at vi spiser både med ganen og øyet.... så jeg må forklare. Det er derfor ikke et særlig flatterende bilde. Men oppskriften skal du allikevel få, for god - det er den:-)

Denne oppskriften har jeg fikset litt på, ved å bruke enkelte elementer fra forskjellige oppskrifter - noe som fungerer veldig bra.

Gulrotkake

5 dl hvetemel

1,5 ss bakepulver

1 ts natron

4 dl brunt sukker

2 ts kanel

1/2 ts malt muskatt

1/4 ts nellik

1/2 ts salt

4 egg

3 dl rapsolje (eller annen nøytral olje)

7-8 dl finraspet gulrot

Glasur

250 gr kremost, naturell

250 gr mykt smør

500 gr melis

1/2 vaniljestang, frøene

Revet appelsinskall

Revet sitronskall

Sett ovnen på 180 grader

Riv gulrøttene og mål opp olje. Bland alle de tørre ingrediensene, og tilsett ett og ett egg. Spe vekselvis med olje og gulrøtter. Ikke rør altfor mye, for da kan kaken bli litt tung.Kle en liten langpanne eller ildfast form med bakepapir og fordel røren utover.Stek på nederste rille i ca 60 minutter. (Denne gangen måtte jeg steke i ytterligere 10 minutter - så hele 1 time og 10 minutter gikk med).Mens kaken avkjøler seg litt, kan vi starte med glasuren. Rør osten glatt med mikser eller i en kjøkkenmaskin. Ha i kun små klatter smør av gangen. Ikke rør mer enn nødvendig for å få blandet det. Det kan skille seg pga høyt fettinnhold.Når alt smøret er rørt inn, tilsetter vi melis og vaniljefrøene. Smak til med revet appelsin- og sitronskall.Du skal nå ha fått en luftig og fin krem, som du fordeler utover kaken. Om du synes det er mye krem...du har helt rett, det er det som er så godt:-)Siden denne kaken skulle serveres til kaffen på selveste 17. mai, tenkte jeg at jeg skulle forsøke (nok en gang) på å pynte.... Handlet inn både blåbær og jordbær....var jo 17. mai jo....Skylte og tørket etter alle kunsten regler....men akk, samme gamle leksa! Men, som vanlig....den smakte veldig godt - og det satte en ekstra spiss på det hele med smak av blåbær og jordbær, men fin...nei, det ble den ikke! :-)Uansett så falt kaken i smak og den fikk (et par) bein å gå på. Så da får jeg vel si meg fornøyd allikevel! Kanskje du har et par tips å komme med til en stakkar? Del gjerne dine tips til kakepynting, forslag mottas med takk:-)

#bakst #kake #17maikake #gulrotkake 

4 kommentarer

Monica

18.05.2017 kl.20:25

Åååh den så god ut!! Må nok screenshotte oppskriften :)

Hanne

18.05.2017 kl.21:27

Monica: Tusen takk, så hyggelig - kos deg:-)

Lilli

18.05.2017 kl.21:31

Så herlig (:

Hanne

18.05.2017 kl.23:32

Lilli: Tusen takk:-) Den er veldig god, men ikke så pen da:-) Viktigste er jo allikevel smaken:-)

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

52, Oslo

Jeg er en helt alminnelig dame, på helt alminnelig 52 år, helt alminnelig til å lage mat, helt alminnelig oppfinnsom - altså en helt alminnelig amatørkokk. Som de fleste av oss!

Kategorier

Arkiv

hits