Crispy Duck med mango17. mai er jo en stor dag for oss, og vi ønsker å servere noe godt til gjestene våre....eller oss selv om vi ikke har gjester:-) Vi landet på Crispy Duck. Bortsett fra at det er kjempegodt, visste vi at gjestene var glad i nettopp denne retten. Det er jo hyggelig å overraske med noe du vet gjestene liker:-)


Noen ekstra utålmodige gjester sitter allerede klare:-)

Jeg har også denne gangen brukt andebryst (og ikke lår eller hel and). Retten ble laget på samme måte som jeg har gjort tidligere, men denne gangen serverte jeg den med, foruten det sedvanlige tilbehøret agurk og vårløk, gulrot og mango. Det var en riktig så god kombinasjon! Og for ikke å glemme den obligatoriske Hoisin sausen - den må med!

Noe av cluet med Cripsy duck er marinaden. Det er den som er med på å gi retten den karakteristiske smaken. Normalt lages marianden av soyasaus og brunt sukker, så du kan tenke deg jeg ble lang i maska når jeg oppdaget at jeg hadde brukt det siste brune sukkeret i gulrotkaken (kommer i eget innlegg)!!!! Da var gode råd dyre, og jeg måtte eksperimentere litt - noe som heldigvis gikk bra:-)

Oppskriften i dag er til 6 personer, og det har gått med (noe som ble mer enn rikelig)

4 stk andebryst

Marinade - I (om du ikke har brunt sukker)

5 ss soyasaus

4 ts hvitt sukker

1 ss honning

Grunnen til større mengde marinade, var at jeg måtte smake meg frem....så da ble det litt mer enn vanlig:-)

Marinade - II (til deg som har brunt sukker)

3 ss soyasaus

3 ss brunt sukker

Tilbehør

1 agurk

3 gulrøtter

1 bunt vårløk

1 mango

30 rislomper

Hoisinsaus

Bruke gjerne denne typen om du får tak i den.....jeg synes definitivt det er den beste. Du får den i innvandrerbutikker (jeg kan ikke huske å ha sett den i andre butikker)Rislompene fås kjøpt i matvarebutikker med litt bredt utvalg, og innvandrerbutikker. De pakkene jeg har kjøpt, inneholder 17 pakker med 5 stk lomper i hver. Så du har en god stund når du først har fått en slik i hus:-) Jeg pleier å beregne 1 slik porsjonspakke per pers. 

Så skrider vi til arbeid!

Kok opp en stor kjele med vann og la andebrystene koke i 2 minutter. Legges på kjøkkenpapir for å tørkeBland ingrediensene til marinaden i en ildfast form. Legg de kokte andebrystene i marinaden og vend godt slik at hele andebrystet dekkes. Legges med skinnsiden opp, og inn i kjøleskapet i minimum 2 timer, gjerne over natten - uten å dekkes til.Sett stekeovnen på 150 grader og stek andebrystene i 2 timer. Skru ovnen opp til 200 grader og stek videre til skinnet er sprøtt. 

Mens anda steker, kan du dele opp grønnsakene. Agurk, gulrot og mango i staver, mens vårløken snittes i strimler. Finn frem Hoisinsaus og rislompene. Har du en bambusdamper, koker du opp vann i en kjele som bambusdamperen settes over. Har du ikke bambusdamper, kan du fint bruke en vid kjele med rist og dampe rislompene  på den måten. Men du får kjøpt bambusdamper på Clas Ohlson til under 200 kr.

 Når anda er ferdig, river vi kjøttet fra hverandre med to gaffler.........og serverer:-)Det er bare å kose seg.....

....og nyte!
Håper du hadde en flott 17. mai feiring, og koste deg med familie, venner....og god mat:-) 

 

#middag #17maimeny #crispyduck #crispyduckmedmango

2 kommentarer

Lilli

18.05.2017 kl.22:34

Det så helt fantastisk ut! Crispy duck er jo sååå godt :)

Hanne

18.05.2017 kl.23:32

Lilli: Tusen takk, og ja, det er veldig godt...og så er det ganske enkelt å tilberede også:-)

Skriv en ny kommentar

Hanne

Hanne

52, Oslo

Jeg er en helt alminnelig dame, på helt alminnelig 52 år, helt alminnelig til å lage mat, helt alminnelig oppfinnsom - altså en helt alminnelig amatørkokk. Som de fleste av oss!

Kategorier

Arkiv

hits